• Recordopkomst (bijna 3000 wandelaars) op Waterkasteeltocht te Beselare

  Recordopkomst (bijna 3000 wandelaars) op Waterkasteeltocht te Beselare

  Geschreven door Beheerder op 19-02-2018

  Toen ik de startzaal O.C. De Leege Platse in Beselare betrad wist ik niet wat ik zag. Wat een drukte, dit leek geenszins op een Leege Platse, het zal er stampvol. Er was haast geen doorkomen aan. Uiteraard de weersvooruitzichten waren zeer hoopvol maar toch. Een groepsfoto nemen van de medewerkers was een onmogelijke opdracht dan maar in blokjes werken. Wat nu al zeker leek, het zou een topdag worden voor de gloednieuwe club De Drevestappers. De medewerkers waren talrijk maar ze zouden veel werk krijgen.

 • Prachtige wintertocht te Kampenhout

  Prachtige wintertocht te Kampenhout

  Geschreven door Beheerder op 18-02-2018

  Zondag ll gaat het naar Berg voor deelname aan de Wintertocht, een organisatie van de Witloofstappers. Berg is een deelgemeente van Kampenhout in de provincie Vlaams-Brabant. Berg dankt zijn naam aan het feit dat de kerk op een heuveltje ligt. Zo kon men de kerk vroeger van tamelijk ver zien, omdat er weinig andere gebouwen waren behalve enkele boerderijen. We starten vanuit de sporthal.

 • Pannenkoekentocht onder een heerlijk winterzonnetje

  Pannenkoekentocht onder een heerlijk winterzonnetje

  Geschreven door Beheerder op 17-02-2018

  Op zaterdag 17 februari tok ik naar Ichtegem waar Wandelclub Koekelare vanuit het Cultureel Centrum De Ster instond voor de organisatie van hun jaarlijkse Pannenkoekentocht. Er werd de wandelaars een rustige omloop doorheen het Houtland aangeboden met een maximum aan goed begaanbare en onverharde wandelwegen voor alle afstanden. De 2e tocht van de streekbierspaarkaart ging richting thuisbasis Koekelare.

 • Wintertocht in Opoeteren (Limburg)

  Wintertocht in Opoeteren (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 17-02-2018

  17 februari ging ik wandelen in het Kempisch dorp Opoeteren. De startlocatie Sint-Dionysius ligt midden in het groen. De wandelclub Sport+Kinrooi hadden verschillende routes uitgestippeld in een prachtige natuuromgeving van 4 t.e.m. 21 km. Ik koos voor de 12 km.

 • Met Duintrappers op Valentijntjestocht

  Met Duintrappers op Valentijntjestocht

  Geschreven door Beheerder op 15-02-2018

  14 februari, Valentijnsdag is de dag van de liefde over de hele wereld. Een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met lieve cadeautjes, mooie bloemen, romantische kaarten of lekker uiteten gaan. Soms kunnen deze etentjes wat uitlopen, niet? ’s Anderendaags is er niets zaliger dan uitwaaien aan zee, ook in de winter. Lekker ingeduffeld, de wind tegen je wangen en de zilte lucht op je lippen. De liefde is geweldig! Puur in zijn eenvoud en een alledaagse gebeurtenis over de hele wereld!

 • Weekdagtocht vanuit Zelzate

  Weekdagtocht vanuit Zelzate

  Geschreven door Beheerder op 13-02-2018

  Dinsdag 13 februari begeven we ons naar Zelzate voor deelname aan de weekdagtocht, een organisatie van de Trekvogels Boekhoute. Zelzate is een gemeente gelegen in de Provincie Oost-Vlaanderen tegen de grens van Nederland.

 • Winterse Geutelingentocht vanuit Michelbeke

  Winterse Geutelingentocht vanuit Michelbeke

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  Dwars door Brakel richtte zaterdag 10 februari vanuit Michelbeke reeds voor de 18de maal haar gelijknamige tocht in. Het geheel zou terug uitgroeien tot een wandeltopper. Door omstandigheden werd voor de tweede maal gestart vanuit Michelbeke vanuit zaal Aventi. Drie lussen van telkens een zes kilometers brachten de stappers langsheen weidse natuur van een schitterend Vlaams Ardennenlandschap.

 • 28ste Wintertocht te Marke

  28ste Wintertocht te Marke

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  W.S.K. Marke organiseerde zijn 28ste Wintertocht nu eens niet vanuit het vertrouwde Sint-Denijs (Zwevegem), maar wel vanuit zijn wortels: Marke. Welbepaald was het O.C. Marke in de Hellestraat de uitvalsbasis voor alle omlopen.

 • Schitterende wintertocht bij CSC Lierde

  Schitterende wintertocht bij CSC Lierde

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  Zondag 11 februari richten we onze wandelschoenen naar het landelijke eenvoud van de Vlaamse Ardennen. In Maria-Lierde organiseert CSC Lierde reeds voor de 19de maal haar wintertocht. Als plattelandsdorp telt Sint-Maria-Lierde tegenwoordig twee kernen.

 • Uitreiking van de Vierkunststedentrofee 2017.

  Uitreiking van de Vierkunststedentrofee 2017.

  Geschreven door Beheerder op 11-02-2018

  Na de wandeling in Marke (bij Kortrijk), was er in het Ontmoetingscentrum Marke en enkel voor de genodigden een receptie. De Vierkunststedentrofee is georganiseerd door de volgende vier clubs : de Frisse Stappers Brugge, Hanske de Krijger Oudenaarde, WSK Marke en de Florastappers Gent. De clubs die op drie van de vier tochten vertegenwoordigd zijn geweest, en met minstens 10 verschillende deelnemers kwamen in aanmerking. De best vertegenwoordigde clubs (19) kregen een prijs : een 4 kunststeden kunstwerkje.

 • Recordopkomst voor Lichterveldse Oliebollentocht

  Recordopkomst voor Lichterveldse Oliebollentocht

  Geschreven door Beheerder op 10-02-2018

  Op zaterdag 10 februari 2018, eerste dag van de Krokusvakantie, stond er in de provincie West-Vlaanderen slechts één wandeltocht op het programma, nl. in Lichtervelde. Vanuit zaal de Schouw stonden de Margrietestappers in voor hun befaamde oliebollentocht, een jaarlijkse wandeltocht die naam en faam verworven heeft. Van heinde en verre kwamen maar liefst 3028 wandelaars afgezakt naar het hartje Houtland voor een rustige winterse wandeling. Dat de gratis portie lekkere oliebollen er voor iets tussen zit is een feit.

 • Herkenrodetocht te Kuringen (15/04/2018)

  Herkenrodetocht te Kuringen (15/04/2018)

  Geschreven door Beheerder op 05-02-2018

  Ontloken in de oeverloze stilte aan de boord van de kronkelende Demer, groeide en bloeide tot aan de Franse Revolutie ruim zes eeuwen lang het oudste en rijkste vrouwenklooster van ons land: de Cisterciënzerinnenabdij van Herkenrode. De verbeurdverklaring van alle kloostergoederen en openbare verkoop van de abdij betekende het begin van de aftakeling van dit eens zo dynamisch centrum.

 • Bokkenrijderstocht in Overpelt (Limburg)

  Bokkenrijderstocht in Overpelt (Limburg)

  Geschreven door Beheerder op 04-02-2018

  4 februari ging ik wandelen in het Kempisch dorp Overpelt. De start van de wandeling had plaats in de grote school campus Mater Dei. De wandelclub de Bokkenrijders stippelde een wandeling uit in hun eigen thuisbasis Overpelt. Er waren verschillende afstanden van 3 t.e.m. 19 km. Het was morgens erg druk in de ruime startlocatie, maar alles verliep naar wens. Na 13 uur waren er meer dan 1215 inschrijvingen.  

 • Doffenwandeling in St-Jozef-Olen

  Doffenwandeling in St-Jozef-Olen

  Geschreven door Beheerder op 03-02-2018

  Op zaterdag 3 februari vormde St. Jozef-Olen, een parochie van Olen, gelegen in de provincie Antwerpen, het decor van onze wandelbestemming. In deze schitterende omgeving organiseerde wandelclub Gedoviba hun Doffenwandeling. Het ontmoetingscentrum De Vrede in St. Jozef-Olen was de startplaats van de traditionele 11e Doffenwandeling. Na de nodige inschrijfformaliteiten en nog enkele foto’s van de medewerkers te nemen, gingen we op weg.

 • 31ste Sprokkeltocht te Sint-Lievens-Esse

  31ste Sprokkeltocht te Sint-Lievens-Esse

  Geschreven door Beheerder op 03-02-2018

  Een grijze, regenachtige zaterdag brengt menig wandelaar naar Sint-Lievens-Esse voor de Sprokkeltocht van wandelclub Land van Rhode. De prachtige omgeving nodigt uit tot wandelen en de wandelclub staat bekend om zijn mooie parcours. Echter door de overvloedige regen van de voorbije week werden enkele prachtige dreven en wegels in echte modderpoelen herschapen. Dit mocht de pret niet drukken, een wandelaar maalt niet om een beetje modder min of meer.

 • Met wandelclub Halewijn door de Getevallei

  Met wandelclub Halewijn door de Getevallei

  Geschreven door Beheerder op 29-01-2018

  Maandag 29 januari begeven we ons naar Hogem in Vlaams Brabant voor deelname aan de Bibbertocht, een organisatie van Wandelclub Halewijn Zoutleeuw. Na een rit van 2,5 uur zijn we op onze bestemming na de gebruikelijke file en rondrijden door wegenwerken. Hogem is een deelgemeente van Geetbest. 

 • Een winterse Manneken Pis tocht vanuit Geraardsbergen.

  Een winterse Manneken Pis tocht vanuit Geraardsbergen.

  Geschreven door Beheerder op 28-01-2018

  Wandelclub de Padstappers hield vandaag, zondag 28 januari, zijn jaarlijkse Manneken Pis tocht door Geraardsbergen, gelegen in Oost-Vlaanderen. We starten de tocht vanuit het Jeugdcentrum De Spiraal. Men had een ruime keuze aan afstanden (van 6 tot 32 km), en voor de jeugd was er een toffe wandelzoektocht.

 • Rondom kaasdorp Passendale en buurgemeente Westrozebeke

  Rondom kaasdorp Passendale en buurgemeente Westrozebeke

  Geschreven door Beheerder op 28-01-2018

  Het ging richting Passendale. De weersvooruitzichten waren goed, het zou kunnen druk worden in O.C. De Craeye en dat werd het ook. Toen ik met de wagen de zaal naderde, zag ik een lange sliert wagens geparkeerd staan. Ook de zaal zat lekker vol, de medewerkers van de Drevestappers hielden zich klaar voor een drukke dag. Een blik op het parcours leerde mij dat de kleinere afstanden hoofdzakelijk Passendale aandeden, de grote afstanden (17 en 26 km) trokken richting Westrozebeke. Knieproblemen noopten mij om het bij de 13 km te houden, dus zou ik voornamelijk in Passendale stappen. Passendale is een deelgemeente van Zonnebeke. Passendale is bekend voor verschillende zaken: de Derde Slag om Ieper (1917), een eigen bier met de naam van het dorp en de kaas Passendale. 

 • Met Cracks Wolvertem door de Brabantse kouters

  Met Cracks Wolvertem door de Brabantse kouters

  Geschreven door Beheerder op 28-01-2018

  Geprangd tegen de contouren van onze hoofdstad Brussel, weten de Cracks Wolvertem steevast een groen ingekaderde wandeling langs de Brabantse kouters te organiseren. Met de winterwandeling die vandaag ingepland stond zou het ongetwijfeld niet anders zijn, dus we gaan richting Basisschool ‘de Zonnebloem’ van waaruit de vereniging haar eerste wandeling van het nieuwe jaar organiseerde.

 • Winterse Witlooftocht doorheen Schriek

  Winterse Witlooftocht doorheen Schriek

  Geschreven door Beheerder op 28-01-2018

  Op zondag 28 januari vormde Schriek, een deelgemeente van Heist-Op-Den-Berg, het decor van onze wandelbestemming. In deze typische landelijke omgeving organiseerde wandelclub Neteland-Duffel reeds voor de 27ste maal hun Witlooftocht. We keken er alvast naar uit. De parochiezaal in Schriek was de vertrekplaats van de traditionele Witlooftocht. De wandelaars hadden de ruime keuze uit verschillende afstanden van 6-9-12-15-17 en 21 km. Na de nodige inschrijfformaliteiten vervult te hebben, en nog enkele foto’s van de medewerkers te nemen, gingen we op weg. Wij kozen voor de 21 km.

Toon   
Pagina 1 van 186

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate