Zeer genietbaar wandelparkoers “ Dwars door de Trompe “

Geschreven door admin op 14-08-2012

Een gulden zonnetje bracht reeds in de ochtenduren een pak volk richting De Trompe, een gehucht van Deerlijk.  Vanuit de grote feesttent organiseerde Dwars door de Trompe immers haar jaarlijkse wandelhappening.  Er stond een landelijke wandeling tussen de Leie- en Scheldevallei op het programma. Viel je daarenboven op nummer 20 of een veelvoud ervan , kon je huiswaarts met een fles wijn.  Geen fles voor ons weliswaar, dan maar op stap voor 16km wandelplezier.

 

Pas de feesttent verlaten bood zich alras een eerste van talrijke kerkpaden aan. Heel toepasselijk leidde het ons naar Trompe centrum, alwaar de oplopende horizon ons een mooi sfeerbeeld op het dorp bezorgde.  De Olieberg noemt het hier.  Of er ooit naar olie werd geboord , of alhier in vroegere tijden een oliebaron woonde , is ons een raadsel. We genoten er bovenal van de schitterende licht golvende streek. 

 

Wat verder werden we door de CM een appeltje tegen de dorst aangeboden, een welgekomen verfrissing met dit aangenaam wandelweer. Het kerkpad wisselden we inmiddels voor de Romeinse heerweg die even later op haar beurt uitmondde in een heerlijk groene dreef.  Onze gevederde vrienden geven er een fluitconcert van jewelste.  Ook enkele hoeves getuigen van het landbouwleven aldaar. Op één ervan, worden we getrakteerd op een glas verse en koele karnemelk of een frisdrank. Het Pladijshof , is een prachtige oude hoeve volop gefleurd met bloemen en bomen op het erf. Aan het einder wenken enkele windmolens , die ons door het zomers landschap de richting wijzen van Zwevegem. Rustig kronkelend stappen we verder , volop genietend van de waardevolle natuursfeer. Het nabije industrieterrein laten we gelukkig links liggen, wanneer we de groene dreef die een buffer vormt voor het gebied mogen opdraven.  Het geheel laat ons uitmonden op de Kappaert, een fraaie woonwijk alwaar we in het plaatselijke ontmoetingscentrum een eerste maal mogen rusten. Hierna stappen we richting Bossuitkanaal, alwaar we via de La Flandere brug het kanaal dwarsen en nu wel resoluut zicht krijgen op de fabrieksgebouwen van Bekaert en Betanfence.  

 

We maken er zowaar een lus rond,  tot we ter hoogte van Prietserage , thans een gemeenschapscentrum maar vroeger de oude pastorij , de oude trambedding opklimmen.  Een paradijselijk wandelstukje , waarbij de natuur volop haar gang gaat.  In de bermen treffen we zelfs wilde orchideeën. Wat verder worden we via een veldweg afgeleid in het landschap , de windmolens netjes vier op een rij blijven het beeld bepalen. Op de hoeve d’Hooghe-Scheure mogen we nog eens heerlijk genieten van een zomerse verpozing. 

 

Deerlijk bereiken we wat later via het oude stationsgebouw, waarna we genieten van een laatste kerkwegel uitkijkend op de einder van een vlak landschap.  Praktisch de wandellus geklaard wacht ons nog een verfrissende Kriek Max . Meteen het einde van een heerlijke wandelhappening Dwars door de Trompe. 

Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate