“Zavelputtochten, vanuit Beveren-Leie.

Geschreven door Karin Moens op 29-10-2012

We bleven vandaag in West-Vlaanderen om te stappen. In Beveren-Leie, hield wandelclub vzw. de Mirakelstappers  Waregem haar 10de Zavelputtochten. We kregen tijdens deze jubileumeditie, een prachtige natuur en mooie plekjes van Beveren-Leie en Ooigem te zien.

 

Een rustig mooi parcours werd voor de 560 wandelaars perfect uitgepijld. We ontdekten in dit ruig herfstweer diverse mooie natuurplekjes. We mochten genieten als wandelaar van “de Zavelput”. Dit is een vijverbiotoop, gelegen langs de Leie, waar vele watervogels komen overwinteren. Een prachtig gevarieerd landschap is er rond de vijver met bossen, weiden en veel riet.

  

Het dorp Ooigem moesten we door, om van de unieke Leie te genieten met zijn ongelooflijke fauna en flora. Ooigem is een deelgemeente van Wielsbeke. Het 18de  eeuws kasteel van Ooigem (nu privé bezit) zijn we toch even gaan bewonderen met toestemming van de eigenaars. Het kasteel en zijn duiventil zijn beschermd als monument sinds 1951. Het kasteelpark en vijver zijn als landschap beschermd.  Een schandpaal (pelderijn) staat statig voor het kasteel. Een sprookjesachtig tafereel. 

 

Tot aan de controle wandelden we nog eerst door het bekende Ooigem-bos. Super bosrijk. Na  een welverdiende rust  stapten we verder. De twee oude Leie-armen, achter het kasteel met een fantastische natuur, waren zeker de moeite, om van te genieten. De tocht ging terug richting startzaal “’t Klokhuis”, waar iedere wandelaar een appel kreeg.

Een gezonde, prachtige natuurtocht hadden we gekregen vandaag. Waarvoor dank aan wandelclub De Mirakelstappers – Waregem en hun vele vrijwilligers. Tot een volgende tocht.

Geniet mee van enkele sfeerbeelden :
 
* fotoreportage ( Frans Deflem )

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate