Rapen zoeken, doorheen het groene Lokeren.

Geschreven door Karin Moens op 30-10-2012

Een droog zonnig herfstweer bracht ons naar Oost-Vlaanderen. We stonden in de startzaal van de Basisschool voor Bijzonder Onderwijs te Lokeren. Wandelclub “ De Reynaertstappers Belsele-Sinaai” hielden hier vandaag hun ”20ste Rapentocht”.

 

We kregen direct groen om door te wandelen, zo langs het voetbalstadion, waar we even stil bleven staan. Het “Daknamstadion” staat op het grondgebied Daknam, maar aan de overkant van de straat is Lokeren. Daknam is een deelgemeente van Lokeren, met ong. 1000 inwoners.   Genoeg voetbal, we stapten verder, voorbij de Kerk van Sint-Anna-Heirbrug. Met zijn speciale structuur, ruitvormig; deze trok wel onze aandacht. 

  

Na de rustpost, mochten we genieten van adembenemende natuur. We stapten richting Eksaarde (ook een deelgemeente van Lokeren). Deze is gekend door een lintvormig straatdorp en met enkele prachtige stukken natuur. Wij mochten super genieten van het gebied rond de Moervaart. De rivieren Zuidlede en Moervaart lopen door Eksaarde. Het natuurgebied “Vallei van Moervaart en Zuidlede”, is een verhaal van water, moeras, zand, klei en veenafzettingen.

 

Dit was prachtig wandelen, deze vallei ontstond na de ijstijd. Het aflopende water dat vanuit het midden van West- en Oost-Vlaanderen kwam, kon niet afwateren naar de Schelde. Met als gevolg dat er één groot meer, een ganse vallei, ontstond. Men noemt dit nu de Moervaartdepressie. Na zo’n prachtige rustige natuur, gingen we terug richting Daknam, waar we een charmant huis voorbij gingen. “Mijn Droom” konden we lezen op deze “Art Nouveau villa”, en wordt ook het Boerenkasteel genoemd.

 

Voldaan en ontspannen stonden we terug in de startzaal om wandelclub “De Reynaertstappers” en hun vele vrijwilligers te danken. Een puike organisatie, met een zeer gastvrije ontvangst. De rijstpap (specialiteit van deze streek) smaakte trouwens voortreffelijk. Zeker tot een volgende tocht op 9 december de “Kersttocht”.   

Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate