Naar het Vloethemveld met RBS Jabbeke

Geschreven door op 31-10-2012

De laatste zondag van oktober organiseren de Rustige Bosstappers Jabbeke traditioneel hun RBS-tocht.  Zondagmorgen bij het ontwaken beloofd het een koude maar aangename wandeldag te worden. Met amper drie graden Celsius op de meter gaat het richting Snellegem, een landbouwers dorp in het Brugse Ommeland. 

 

Amper beweging in het cultureel centrum De Schelpe, de talrijke wandelingen in West-Vlaanderen zullen er wellicht voor iets tussen zitten.  De Rustige Bosstappers hadden hun 28ste editie wellicht anders ingeschat.   Met enkele andere stappers stappen we het rustige polderdorp uit , waarna via een eerste stuk onverhard we langsheen de visvijver van de Boerenmolen worden opgestuurd. De Boerenmolen was een voormalige wind- en watermolen op de Walebeek.   

 

Inmiddels genieten we volop van de fleurige herfstsfeer , en aardbeienautomaat nodigt uit om de snoepen.  Ook een stuk industrieterrein is op de omloop ingekleurd, maar eens dit voorbij is het terug genieten van het stille en vlakke polderlandschap die ons de richting uitstuurt van het Klein Strand, een camping en recreatiepark op het grondgebied van Jabbeke.  Halloween en Allerheiligen zijn dichtbij, menig veld kleurt vol pompoenen andere vol geurige chrysanten.  Tijdens de centrale rust pauzeren we zelf letterlijk tussen een kleurrijke variatie chrysanten. 

 

Van het rustige bosstappen is tot op heden nog maar weinig gezien, maar meteen na de rust krijgen we met een flink stuk Vloethemveld een stevige portie bospraal. De zon die zich weerspiegelt tussen het bladerenkruin door laat ons genieten van prachtige herfstdecors en heerlijke bosgeuren.  De smeuïge bospaden nemen we er maar al te graag bij.  

   

Eenmaal terug de Romaanse St-Elooiskerk in het vizier is de eindmeet nabij. Niet echter zonder een kijkje te nemen aan de Oosthove, een der oudste boerderijen van West-Vlaanderen midden het centrum van Snellegem.   Een genietbare mooie herfstwandeling zat erop , niet echter zonder te proeven van de heerlijke schotel friet met stoofvlees.   Ja, van wandelen in de buitenlucht krijgt een mens nu eenmaal honger en dorst. 

Geniet mee van enkele sfeerbeelden : 

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate