Natuurrijke herfsttocht vanuit Hingene

Geschreven door op 02-11-2012

Kwik Bornem beloofde een natuurrijke Herfsttocht vanuit deelgemeente Hingene.  Het gemeenschapshuis Wintam zou er de uitvalsbasis zorgen voor de wandeling.  Wintam is vooral bekend voor de scheepvaart , gelegen aan het kanaal Brussel-Schelde vormt de zeesluis een belangrijke baken . De sluis biedt immers de mogelijkheid aan schepen om van de Schelde naar Brussel te varen en van Brussel via de Schelde naar Antwerpen en zo naar de Noordzee. 

 

Geen wonder dus dat een trek langs het Zeekanaal niet kon ontbreken. Maar de regio van het land van Bornem typeert zich eveneens met heel wat natuurschoon waarlangs ook het wandelnetwerk van Stille Waters voorbijkomt.  Op weg naar Eikevliet , ook al zo’n prachtig pittoresk gehucht stond de herfstelijke praal en pracht van het natuurgebied ‘ de Moer ‘ nooit veraf. Eikevliet zelf ligt aan de Vliet, een zijarm van de nabijgelegen Rupel.  Het is een moerassig gebied , die destijds meermaals te kampen had met overstromingen.  Inmiddels is de Vliet getijde loos gemaakt .  In de schaduw van de 16de eeuwse Sint-Lamburtustoren wachtte de deelnemers een rust.

 

Via de Vlietdijk en een stukje Zeekanaal werd terug Wintam bereikt. Het teken voor de langere afstanden om een bijkomende lus aan te vatten via het Nattenhaasdonk en het prachtige kasteeldomein van d’ Ursel.  De Paddenbroek luidde hierna de terugweg in. 

Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate