Regen spelbreker Koekelaarse Allerheiligentocht

Geschreven door op 02-11-2012

Donderdag 1 november, herfstweer , koud en doornat … zo zal wandelclub de Motestappers Koekelare wellicht haar Allerheiligentocht herinneren. Niet meteen de ideale omstandigheden om een wandeling aan te vatten.  Toch dachten een goeie 600 wandelaars er anders over , allen trokken op verkenning van de Koeklarenoene.

  

Koekelare heeft dan ook heel wat troeven in handen. De Koekelareberg wandelroute verkent vanuit het eigentijdse centrum een stukje prachtige natuur in het hart van het groene Houtland.  Op de flanken van de Koekelareberg geniet men trouwens van een weids panorama zich uitstrekkend van Oostende tot Noord-Frankrijk.  Vandaag echter kleurde de hemel meer dan grijs , hagelbuien en hevige regen gooiden immers roet in het eten. 

   

In het zog van de oude brouwerij-mouterij Christiaens ontdekten de deelnemers een groene oase van rust en stilte.  De Tuin van Hoop is een kijktuin, soms beeldentuin. Deze tuin kreeg zijn naam enerzijds om de doelstelling van het aanpalende Fransmansmuseum te ondersteunen. De Fransmans, de seizoenarbeiders van weleer, verrichtten zwaar labeur op de Franse bietenvelden en in de cichoreidrogerijen om hun kinderen hoop te geven op een betere toekomst. Anderzijds verwijst de benaming van deze tuin en het kunstwerk van Wouter Bolangier naar wijlen Koning Boudewijn I, voor velen een teken van hoop.   Het recreatieoord de Mote ligt aan de  ontstaansbasis van de wandelvereniging.  Het vormde talrijke jaren de uitvalsbasis van de Motestappers, vandaag echter een groene doorsteek prachtig getooid in herfstkleuren. 

Geniet mee van enkele sfeerbeelden :

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate