• Startplaatswijziging Kermistocht (26/08/2018)

  Startplaatswijziging Kermistocht (26/08/2018)

  Geschreven door Beheerder op 23-11-2018

  Opgelet startplaatswijziging op zondag 26 augustus 2018 op de Kermistocht van de Lummense Dalmatiërs. De nieuwe startplaats is Zaal Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat, Lummen.

 • Natuur en trage wegen in Moorsele (Wevelgem)

  Natuur en trage wegen in Moorsele (Wevelgem)

  Geschreven door Beheerder op 08-04-2018

  De 7 Mijl-Stappers Moorsele zagen met een bang hart het weer aan ’s morgens maar zie het draaide volledig om en het werd een schitterende lentedag. De 14 km bevatte voldoende groene elementen, dus dat werd mijn keuze.

 • Schitterende wandeltocht bij de Ranstuilen in Broechem

  Schitterende wandeltocht bij de Ranstuilen in Broechem

  Geschreven door Beheerder op 08-04-2018

  De weersverwachtingen waren veelbelovend, dus zondag 8 April 2018 trokken we naar het aangenaam stadje Broechem, waar de Ranstuilen hun 38e Internationale wandeltocht organiseerden. Broechem een deelgemeente van Ranst, gelegen in de provincie Antwerpen, was het decor van onze wandelbestemming.

 • Zonnig wandelen vanuit Machelen.

  Zonnig wandelen vanuit Machelen.

  Geschreven door Beheerder op 08-04-2018

  Wandelclub Natuurvrienden Deinze hield vandaag zijn 16de Kunsttocht. De startzaal was in het Emmaüsinstituut Machelen, met een keuze aan afstanden van 6 tot 25 km. Het was een natuurwandeling via paadjes en bosdreefjes om dan te genieten van het natuurgebied van Machelen Put.

 • Natuur en kunst in Koekelare en Ichtegem

  Natuur en kunst in Koekelare en Ichtegem

  Geschreven door Beheerder op 07-04-2018

  Traditioneel organiseert Wandelclub Koekelare zijn Blarentocht in de loop van april. Onder een stralend lentezonnetje kon van start gegaan worden vanuit zaal De Balluchon, verwijzend naar de rugzak van de grensarbeiders waarmee zij naar Frankrijk trokken destijds.

 • Zonnige Bursitiatocht te Erpe-Mere

  Zonnige Bursitiatocht te Erpe-Mere

  Geschreven door Beheerder op 07-04-2018

  Er wordt mooi en warm weer voorspeld en dus trekken veel wandelaars erop uit om te genieten van de eerste echte lentezon. Zo ook in Burst, deelgemeente van Erpe-Mere waar het al vroeg heel druk is. De naam Burst werd voor het eerst teruggevonden in een oorkonde van de Sint-Pietersabdij in Gent. In dit document uit 1042 werd het dorp Burste vermeld, gelegen aan een gelijknamige rivier, de Bursitia juxta fluviolum Burste. Pas een eeuw later, in 1151, werd Burst voor het eerst onder de huidige naam vernoemd. Daarnaast kreeg het dorp in enkele documenten Borst, Bost en Bust.

 • Zonovergoten Holventocht te Overpelt

  Zonovergoten Holventocht te Overpelt

  Geschreven door Beheerder op 07-04-2018

  Wandelclub de Bokkenrijders Overpelt hield in eigen gemeente zijn Holventocht. De startlocatie was in de parochiezaal Holheide, een kerkdorp van Overpelt in Limburg. Het beloofde een aangename wandeling te worden onder een heerlijk lentezonnetje.

 • Wandelen rondom Ruiselede onder een stralend lentezonnetje

  Wandelen rondom Ruiselede onder een stralend lentezonnetje

  Geschreven door Beheerder op 06-04-2018

  Het zou vandaag een prachtige wandeldag gaan worden. Reeds van ’s morgens vroeg prijkt een felle zon aan de hemel. De temperaturen waren nog wat aan de lage kant bij de start maar geleidelijk klom het kwik tot 15°C. De talrijke medewerkers van wandelclub De Molenstappers uit Ruiselede waren duidelijk in hun nopjes. De eerste vrijdag van april was dan ook de eerste echte lentedag, eindelijk, want de winter heeft nu toch wel lang genoeg geduurd.

 • Het prille groen langs het Preshoekbos en de Leievallei

  Het prille groen langs het Preshoekbos en de Leievallei

  Geschreven door Beheerder op 06-04-2018

  Bij het begin van de lente staat bij de wandelclub De 12 Uren van Lauwe traditioneel zijn Lentetocht geprogrammeerd. School De Wonderwijzer was de plaats van afspraak. Een blik op het infobord met het parcours leerde dat o.m. op de 14 km heel wat groen voorzien was, op dan maar voor deze afstand.

 • Een zonnige Jachthaventocht door Nieuwpoort.

  Een zonnige Jachthaventocht door Nieuwpoort.

  Geschreven door Beheerder op 05-04-2018

  Wandelclub Nieuwpoort hield in eigen stad, zijn Jachthaventocht. De startzaal was terug in de ruime stedelijke feestzaal van de vismijn. De vismijn dateert van na W.O.I. Nieuwpoort was vroeger al een vissersstad. Het bezat ooit zelfs de belangrijkste haven van de kust. In W.O.II werd de kaai vernield. In 1953 bouwde men op de herstelde kaai de huidige vismijn.  Aan de kust scheen de zon en met een frisse zeebries, werd dit heerlijk wandelen.

 • Pittige maar prachtige Kemmelbergtocht

  Pittige maar prachtige Kemmelbergtocht

  Geschreven door Beheerder op 02-04-2018

  Op de tweede april en tevens paasmaandag gaat het richting Kemmel voor de jaarlijkse Kemmelbergtocht. Er wordt regen voorspeld maar daar is nog niets van te merken. Op deze tocht kan gekozen worden tussen afstanden van 5 tot 35 km. In dit heuvelachtig landschap zijn de grootste afstanden enkel weggelegd voor de meest ervaren en getrainde wandelaars.

 • Puur natuur tijdens Paastocht in 's Gravenvoeren

  Puur natuur tijdens Paastocht in 's Gravenvoeren

  Geschreven door Beheerder op 02-04-2018

  Op paasmaandag trekken we naar ’s Gravenvoeren voor deelname aan de 27e paaswandeling, een organisatie van de Berg- en Boswandelaars Voeren. De naam is ontleend aan de Voer, een zijriviertje van de Maas dat door de gemeente stroomt.

 • Wandelen dwars door de Ieperse frontstreek

  Wandelen dwars door de Ieperse frontstreek

  Geschreven door Beheerder op 01-04-2018

  In 2018 is het precies 100 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Eerste Wereldoorlog. Een Groote Oorlog die er een was van ongeziene gruwelijkheden. De voornaamste fronten lagen in de Westhoek met Ieper als middelpunt met bijna 10 miljoen slachtoffers. Door wandelclub Nooit Moe uit Boezinge kregen bijna 2000 wandelaars op zondag 1 april de kans om tussen 6 en 30 km lang te genieten van de prachtige streek rond Ieper én om stil te staan bij de gruwel waar exact een eeuw geleden een einde aan kwam.

 • Door de Jekervallei in Kanne

  Door de Jekervallei in Kanne

  Geschreven door Beheerder op 01-04-2018

  Op de dag van Vlaanderen mooiste trekken we naar Kanne voor deelname aan de parel van de Jekervallei, een organisatie van de Tongerse wandelvrienden. Kanne is een deelgemeente van Riemst en ligt pal aan de Belgische-Nederlandse grens, onder de rook van Maastricht.

 • Lentekriebelswandeltocht vanuit Middelkerke

  Lentekriebelswandeltocht vanuit Middelkerke

  Geschreven door Beheerder op 31-03-2018

  Op de laatste zaterdag van maart, Paaszaterdag, trek ik naar Middelkerke om er deel te nemen aan de Lentekriebelstocht. Vanuit de ruime zaal Stille Meers langsheen de Sluisvaartstaat stond wandelclub de Duintrappers uit Westende vandaag in voor de organisatie van deze wandeling waarvoor 1225 wandelaars naar de kust afzakten.

 • Muizenorentocht in de Zwarte Beek vallei Zelem

  Muizenorentocht in de Zwarte Beek vallei Zelem

  Geschreven door Beheerder op 31-03-2018

  Op 31 maart organiseerde wandelclub de Dragonders een tweede uitgave van de Muizenorentocht. Het vertrek was in de parochiezaal van Zelem. Je had de keuze uit de verschillende afstanden van 5 t.e.m 21 km. 364 vroege wandelaars waren om 9u de inschrijving gepasseerd. Ik ging voor de 12 km. 

 • Wandelaars Wandelsport Vlaanderen halen buitenlandse pers

  Wandelaars Wandelsport Vlaanderen halen buitenlandse pers

  Geschreven door Beheerder op 28-03-2018

  Ze kwamen uit België en stapten de volledige Countrywide Blue Tour in 3 jaar! Het vijfkoppig wandelteam kwam in augustus 2017 vanuit hun verblijf in Boedapest (Hongarije) naar de redactie van The Ramblers Association. De wandelaars hadden toen ook al 405 km in de benen. Er verscheen een artikel in het wandelmagazine Turista Magazin. Wat ze het leukste vonden en of de pálinka en de Hongaarse gerechten gesmaakt hadden, werd hen ook gevraagd.

 • Prachtig weer voor een schitterende lentetocht

  Prachtig weer voor een schitterende lentetocht

  Geschreven door Beheerder op 25-03-2018

  De wandelclub Les Hurlus en Balade uit Moeskroen, hadden een prachtige omloop uitgestippeld voor hun lentewandeling.
  Het was al duidelijk bij het binnenkomen in de zaal dat er veel volk zou opdagen. Gelukkig hadden de organisatoren gezorgd voor extra parking op een weide. De medewerkers waren al vroeg op de been want de deelnemers van de 50 km startten al rond 6u. Met bovendien nog een uur minder nachtrust was het zeker niet zo simpel.

 • Heerlijk lentewandeling rond een kleurrijk Buggenhout

  Heerlijk lentewandeling rond een kleurrijk Buggenhout

  Geschreven door Beheerder op 25-03-2018

  In het uiterste hoekje van Oost-Vlaanderen, grenzend aan de Provincie Antwerpen en Vlaams Brabant ligt de groene gemeente Buggenhout. Hier gaat het vandaag naartoe om deel te nemen aan de 35ste Lentevossentocht van Wandelclub de Vossen.

 • Rhodesstappers Kachtem

  Rhodesstappers Kachtem

  Geschreven door Beheerder op 25-03-2018

  Vandaag wandelen we eens rond onze thuisbasis. We gaan van start in de Sint-Vincentiusschool in Kachtem. Kachtem is een deelgemeente van Izegem, waaronder ook het natuurgebied Rhodesgoed ligt.

Toon   
Pagina 1 van 192

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate