Archief wandelverslagen

 • Verregende Vredestocht verwelkomt alsnog 1371 stappers

  Geschreven door Mario Carton op 06-11-2012

  Op zaterdag 3 november trokken we richting Vredestocht te Westrozebeke. Deze organisatie lag voor de 16e maal in handen van W.S.V. de Colliemolen Oostnieuwkerke-Staden. Er werd ons een volledig nieuw parcours rondom Westrozebeke, de kleinste, maar mooiste deelgemeente van Staden beloofd. Het was tevens de laatste tocht geldend voor de kalkoenbovenbout, met uitwisseling van de spaarkaart. 

    

 • Op Soepgroententocht vanuit Ename

  Geschreven door admin op 06-11-2012

  Een natte 1november, Allerheiligen bracht 700 wandelaars op het been voor de 10de editie van de Soepgroententocht van Gijope.   Wandelclub Comité 2000 Ename beloofde een mooie herfstwandeling langs een vernieuwd en verrassend parcours.

   

 • Geschiedenis en natuur boven tijdens Pazovo tocht

  Geschreven door Jean-Pierre Declerck op 05-11-2012

  November met zijn regendagen, zijn verkoudheden, griep en andere plagen. Dit jaar worden wij extra verwend, want al meerdere dagen lijkt het moessonseizoen te zijn aangebroken. Maar weer of geen weer, vandaag wordt er gewandeld. PAZOVO ofte Palliatieve zorgen Westhoek-Oostende hebben een middellange afstand van 30 km in de steigers gezet dus op naar Wzc Wieltjesgracht in Ieper, uitvalsbasis voor hun 11de voettocht door een stukje Westhoek. Het is verbazend genoeg droog deze morgen wanneer ik het moderne rusthuis binnenkom, ik leef op hoop. Bij de ingang wordt eerst een schitterend antieke apothekerskast bewonderd en dan inschrijven. Het is even schrikken als je de inschrijf- en consumptieprijzen ziet, dus er vlug vandoor voor een wandeling van 31,3 km.

     

   

 • Griezelen tijdens Zottegemse Halloweentocht

  Geschreven door Stefaan Bailleur op 02-11-2012

  31 oktober, naar aloude traditie gaan we op de vooravond van Allerheiligen griezelen in Zottegem.  Wandelclub Egmont organiseert er immers vanuit de Bevegemse vijvers reeds voor de 12de maal haar befaamde Halloweentocht in.  Telkens een totaalspektakel met gruwelen, griezels, heksen , toverij en andere gedrochten.  De talrijke uitgeholde pompoenen zorgen voor wat schemerlicht in de duisternis … een tocht dus om u de stuipen op het lijf te jagen en telkens op een massa deelnemers mag rekenen. 

   

 • Natuurrijke herfsttocht vanuit Hingene

  Geschreven door op 02-11-2012

  Kwik Bornem beloofde een natuurrijke Herfsttocht vanuit deelgemeente Hingene.  Het gemeenschapshuis Wintam zou er de uitvalsbasis zorgen voor de wandeling.  Wintam is vooral bekend voor de scheepvaart , gelegen aan het kanaal Brussel-Schelde vormt de zeesluis een belangrijke baken . De sluis biedt immers de mogelijkheid aan schepen om van de Schelde naar Brussel te varen en van Brussel via de Schelde naar Antwerpen en zo naar de Noordzee. 

   

 • Regen spelbreker Koekelaarse Allerheiligentocht

  Geschreven door op 02-11-2012

  Donderdag 1 november, herfstweer , koud en doornat … zo zal wandelclub de Motestappers Koekelare wellicht haar Allerheiligentocht herinneren. Niet meteen de ideale omstandigheden om een wandeling aan te vatten.  Toch dachten een goeie 600 wandelaars er anders over , allen trokken op verkenning van de Koeklarenoene.

    

 • Naar het Vloethemveld met RBS Jabbeke

  Geschreven door op 31-10-2012

  De laatste zondag van oktober organiseren de Rustige Bosstappers Jabbeke traditioneel hun RBS-tocht.  Zondagmorgen bij het ontwaken beloofd het een koude maar aangename wandeldag te worden. Met amper drie graden Celsius op de meter gaat het richting Snellegem, een landbouwers dorp in het Brugse Ommeland. 

   

 • Met Wsv Wetteren voor de 58ste maal door de Tuinbouwstreek

  Geschreven door Ides Codde op 30-10-2012

  Wetteren , op een boogscheut van Gent staat vooral internationaal bekend om zijn uitgestrekte boom- en rozenkwekerij. Geen wonder dus dat de plaatselijke wandelsportvereniging , als een der oudste wandelclubs van ons land op de laatste zondag van oktober ‘ voettochten der tuinbouwstreek ‘ organiseert. Trouwens al aan haar 56ste editie toe, want in de beginjaren werd de wandeling zowel in het voorjaar en in het najaar gehouden.

   

 • Rapen zoeken, doorheen het groene Lokeren.

  Geschreven door Karin Moens op 30-10-2012

  Een droog zonnig herfstweer bracht ons naar Oost-Vlaanderen. We stonden in de startzaal van de Basisschool voor Bijzonder Onderwijs te Lokeren. Wandelclub “ De Reynaertstappers Belsele-Sinaai” hielden hier vandaag hun ”20ste Rapentocht”.

   

 • Rustige, landelijke wandeling te Kortemark

  Geschreven door Frans D'Haeyere op 30-10-2012

  Enkele maanden geleden vierden de Michiel Mispelonvrienden nog hun 20-jarig bestaan. De wisselbeker in oktober is het paradepaardje van de sympathieke club met Johan Bohez aan het roer. De club ontleende zijn naam aan Michiel Mispelon, een geboren en getogen Handzamenaar voornamelijk bekent als genealoog (familiekunde). Zaal De Kouter in Kortemark is de vertrekplaats. Al vroeg zijn de eerste wandelaars vertrokken, het is rond 9u als ik klaar ben om te vertrekken uiteraard na de gebruikelijke babbel her en der en een foto van de groep medewerkers. 

    

 • Vanuit Watou op, langs en over de Frontiere

  Geschreven door Mario Carton op 30-10-2012

  Het had geen haar gescheeld of het dorpje dat we vandaag bezoeken was voorgoed in 1793 aan Frankrijk verknocht. Op het grondgebied van het dorpje maken enkele beken zich samen op om iets verder zich in de Ijzer te gaan gooien. Juist die beken zorgden ervoor, dat ze de natuurlijke grens bepaalden tussen Frankrijk en de Nederlanden en het dorpje dus Vlaams bleef. Dit terwijl dorpjes met Vlaamsere namen als Houtkerke , Winnezeele , Steenvoorde of Godewaersvelde juist wel in Franse handen vielen. 

    

 • “Zavelputtochten, vanuit Beveren-Leie.

  Geschreven door Karin Moens op 29-10-2012

  We bleven vandaag in West-Vlaanderen om te stappen. In Beveren-Leie, hield wandelclub vzw. de Mirakelstappers  Waregem haar 10de Zavelputtochten. We kregen tijdens deze jubileumeditie, een prachtige natuur en mooie plekjes van Beveren-Leie en Ooigem te zien.

   

 • Padstappers stapten het winteruur in ...

  Geschreven door op 29-10-2012

  De herfst is inmiddels al enige tijd in het land, eind oktober is tevens het tijdstip waarbij we onze klok een uur terugdraaien.  Voor de Padstappers Geraardsbergen het ideale ogenblik om er een Winteruurtocht vanuit deelgemeente Overboelare te organiseren.

   

 • Dreigende wolken en hagel spelbrekers tijdens Ardooiese Herfstwandeling

  Geschreven door Walter Algoedt op 29-10-2012

  Weinig belovend als we van start gaan voor een herfstwandeling nabij de Spartastappers Ardooie.  Amper 3° Celsius, een schrale herfstwind en loodzware donkere hemel voorspellen inderdaad niet veel goeds. Wat een schril contrast met enkele dagen voorheen, toen temperaturen om en bij de 20 graden werden genoteerd. 

   

 • Gure Herfsttocht vanuit Dikkebus

  Geschreven door Mario Carton op 29-10-2012

  Toen ik zaterdagmorgen omstreeks half zes werd gewekt door het aanhoudend gekletter van regen op de rolluiken van onze slaapkamer dacht ik zo van: “ Mario, vandaag gaan we een natte wandeltocht tegemoet!” Na een stevig ontbijt raadpleegde ik vlug de buienradar op onze digicorder, zoekend naar het postnummer 8900 van de gemeente Dikkebus, en wat bleek? De weerkaarten waren overspoeld door regenbuien! Het zag er dus echt niet rooskleurig uit.

   

 • Hemels mooi langs de Westkust

  Geschreven door Jean-Pierre Declerck op 25-10-2012

  Wij beleven ongekende warme en aangename herfstdagen. Vandaag staat er een wandeling aan zee op de kalender, dus allen richting Westende waar de Duintrappers hun 1ste Calidristocht organiseren vertrekkend uit de gelijknamige startzaal. Velen zijn blijkbaar dezelfde mening toegedaan want al vroeg in de morgen zit de kusttram tjokvol met wandelaars die allen aan de halte Sint-Laureins afstappen. De startzaal ligt juist aan de overkant. Even rijtje schuiven om in te schrijven en dan het parkoers bekijken : 21,6 km. lang onderverdeeld in 3 lussen van 8, daarna 7 en tenslotte 6,6 km.

   

 • Succesvolle Plus wandeldag vanuit Zaffelare

  Geschreven door op 25-10-2012

  Op 21 oktober organiseerde Plus Magazine (het life-style magazine voor jongeren boven de 50 jaar) in samenwerking met de wandelsportfederatie Aktivia voor het vierde opeenvolgende jaar een Plus wandeldag.  Uitvalsbasis vormde ditmaal het provinciaal domein Puyenbroeck, waarbij in het kader van de Week van het Bos, men kon deelnemen aan een mooie natuurwandeling doorheen het domein. 

   

 • Voortreffelijke Nete & kastelentocht vanuit Berlaar

  Geschreven door Patrick Olivier op 25-10-2012

  Een gezamenlijke busuitstap is altijd gezellig en zo reizen in de vroege zondagochtend een ganse meute wandelaars van Voetje voor Voetje Gits af naar de provincie Antwerpen.  Ze zullen er deelnemen aan de 23ste Nete- & Kastelentocht in Berlaar.  Een prachtige wandeling langs de Grote-Netevallei , de kastelen van Berlaar , Gestel en het nabije Nijlen zou achteraf blijken.

   

 • De kermissfeer proeven vanuit Oostende

  Geschreven door Mario Carton op 23-10-2012

  Met den vroege shift , kijken we alsnog uit naar een wandeling.  Blijkt dat de Stormvogels vanuit Oostende, Koningin der Badsteden een avondwandeling organiseren, nog wel volop in kermissfeer.  Ideaal dus op naar zeetje. 

 • Paradijselijke herfsttocht vanuit Warsage

  Geschreven door Walter Algoedt op 23-10-2012

  In deze tijd van ’t jaar is de natuur op haar mooist. Landschappen gehuld in prachtige herfstdecor waarbij de geuren en kleuren volop tot hun recht komen nodigen uit om ons wandelplezier eens verder weg te gaan zoeken.  Het gaat vandaag dus richting Warsage, een deelgemeente van Dalhem in de provincie Luik aan de grote poort der Voerstreek.

   

Toon   
Pagina 1 van 24

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate